KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Innowacje i programy

Zestaw programów wychowania przedszkolnego.

"Wokół Przedszkola" - program wychowania przedszkolnego .
Małgorzata Kwaśniewska, Wiesława Żaba - Żabińska, Joanna Lendzion.
Wydawnictwo : Grupa MAC S.A.

"W radości dzieci Bożych" - program  nauczania religii dla przedszkola.
ks. Tadeusz Śmiech
Wydawnictwo :Jedność

"Multisensoryczna nauka języka angielskiego w przedszkolu" - program nauczania języka angielskiego
dla dzieci w wieku 3 -6 lat.
Ewa Wodzicka - Dondziłło
Wydawnictwo : Juka-91 Sp. z o.o.

Programy autorskie:

"Jestem wesołym przedszkolakiem" - program adaptacyjny dla dzieci 3 letnich – opracowanie  mgr D. Krawczyk
,,Wesołe nutki” - program koła muzyczno-ruchowego – opracowanie mgr J. Blewąska w gr.II oraz mgr R. Kabacińska w gr. IV
,,Gimnastyka buzi i języka” - program wspomagający rozwój mowy –
opracowanie logopeda mgr I. Pichola,

Inne programy edukacyjne o zasięgu ogólnopolskim:

 „Mamo, tato wolę wodę” – programu edukacji zdrowotnej,
„Czyste powietrze wokół nas” – program edukacji antytytoniowej,
„Cała Polska Czyta Dzieciom” – program propagujący czytelnictwo,
„Super Wiewiórka – Przyjaciółka Oli i Kuby”, „Ratowniczek pomaga Ci pomagać” – programy PCK
kształcące nawyki dbałości o zdrowie i bezpieczeństwo,
„Akademia Aquafresh” – program edukacji zdrowotnej,
„Kubusiowi przyjaciele natury” – program ekologiczny i przyrodniczy,
„Zbieraj baterie” – program edukacyjny.

 
W naszym Przedszkolu była wdrożona Innowacja
pedagogiczna programowo – metodyczna pt. „Pomóż mi samemu to zrobić”
zgodna z założeniami pedagogiki Marii Montessori.
Pedagogika Marii Montessori daje dziecku szansę wszechstronnego rozwoju:
fizycznego, duchowego, kulturowego i społecznego.
Wspiera jego spontaniczną i twórczą aktywność.